Royal Cycling team ja Porvoon Akilles pitkäjänteiseen yhteistyöhön kuntoajojen kehittämiseksi

28.5.2015

Royal Cycling Team ja Porvoon Akilles ovat käynnistäneet pitkäjänteisen yhteistyön, jonka tavoitteena on kehittää sekä Lahdessa ajettavasta Royal-Pyöräilystä että Porvoossa järjestettävästä Porvoon Kuntoajoista osallistujamääriltään keskikesän merkittävimmät pyöräilytapahtumat. Yhteistyöllä tähdätään laadukkaasti järjestettyihin ja vetovoimaisiin massatapahtumiin.

Suomessa on menossa joitakin vuosia kestänyt ja kiihtyvästi kehittyvä pyöräilybuumi, kuntopyöräilijöiden määrä on vankassa kasvussa. Kuntopyöräilijät kaipaavat harrastukseensa haasteita ja vaativia hyvin järjestettyjä tapahtumia, joissa voi ajaa yhdessä isossa joukossa suurten pyöräkilpailuiden ja tapahtumien tyyliin. Tapahtumilta odotetaan hyvää opastusta, turvallisia järjestelyjä ja hyviä oheispalveluita. Porvoo ja Lahti ovat merkittävimpiä pyöräilykaupunkeja Suomessa: molemmissa on valtava määrä pyöräilyosaamista. Porvoota pidetään yleisesti Suomen pyöräilyn Mekkana, jolla on vankat ja pitkät perinteet, urheilukaupunki Lahti puolestaan on tullut viime vuosina tutuksi lukuisten suomalaisten huippupyöräilijöiden kotipaikkana.

Sekä Akilleella että Royal Cycling Teamilla on vahva osaaminen merkittävien pyöräilytapahtumien järjestäjinä. Akilles on järjestänyt Suomen merkittävintä klassikkopyöräilykilpailua Porvoon Ajoja vuodesta 1926 saakka. Viime vuonna Akilles alkoi järjestää Porvoon Ajoille sisartapahtumaa Porvoon Kuntoajoja. Vuonna 1980 perustettu kuntopyöräilyseura Royal Cycling Team on puolestaan jo vuosien ajan kehittänyt Salpausselän maastoon Royal-Pyöräilyn nimellä kulkevaa kuntotapahtumaa.

”Tänä vuonna keskitymme tekemään yhdessä molempia kuntotapahtumia entistä paremmin tunnetuksi. Myöhemmin meillä on suunnitelmissa lanseerata molempia tapahtumia yhdistävä yhteiskisa”, avaa seurojen suunnitelmia Royal Cycling Teamin puheenjohtaja Erkki Wahlfors. Hän jatkaa vielä: ”Tuomme myös molempiin tapahtumiin uutuutena yrityshaaste-sarjan, jossa erilaiset yhteisöt, yritykset ja yritysten sisäiset ryhmät voivat haastaa toisiaan ja kisata keskenään. Samalla haluamme viedä pyöräilykulttuuria eteenpäin ja innostaa yrityksiä ja seuroja mukaan hauskoihin tapahtumiin.”

”Meillä on hyvät lähtökohdat kehittää yhteistyössä näistä kuntotapahtumista poikkeuksellisen kiinnostavia. Molemmat tapahtumat ovat maastoltaan vaativia ja mäkisiä, molempien reitit ovat saaneet laajasti kiitosta osallistujilta. Lisäksi yhteistyössä kehitämme tapahtumiin uusia ideoita, joista jotkut toteutuvat jo tällä kaudella,” kertoo Ari Perälä, Akilleen Pyöräilyn puheenjohtaja.

Royal Cycling Team on kuntopyöräilyseura, joka perustettiin vuonna 1980 pyöräilyä ja liikuntaa aktiivisesti harrastavien kuntoilijoiden toimesta. Seuran tavoitteena on pyöräilyn ja muun liikunnan edistäminen kuntotasolla. Seura myös tukee juniorityötä ja ohjaa nuoria kykyjä seurojen valmennukseen. Jäsenilleen seura järjestää kuntoajoja, liikennevalistusta, sekä erilaista toimintaa fyysisen ja henkisen kunnon edistämiseksi ja ylläpitämiseksi. Seura järjestää kesäisin nimeään kantavan pyöräilytapahtuman Royal-Pyöräilyn.

Porvoon Akilles on suomalaisen pyöräilyn legendaarinen seura, joka on tuottanut kymmenittäin suomalaisia huippuajajia. Porvoon Akilles on syy, miksi Porvoota kutsutaan yhä suomalaisen pyöräilyn Mekaksi. Viime vuosina Akilles on keskittynyt valmentamaan ja kasvattamaan nuoria ajajia ikäkautensa huipuiksi, mutta nyt legenda on palannut myös eliittisarjoissa Suomen huipulle. Akilles on ottanut ohjelmaansa myös kuntopyöräilyn kehittämisen perustamalla vuonna 2013 Akilles Road Academy -kuntoilu- ja valmennusohjelman. Road Academyn tavoitteena on edistää pyöräilyä pelkästä ajamisen ilosta.

Lisätietoja antavat:

Royal Cycling Teamin puheenjohtaja Erkki Wahlfors, p. 050 306 5152, erkki.wahlfors@pp.inet.fi

Akilleen Pyöräilyjaoston puheenjohtaja Ari Perälä, p. 050 506 5700, ari.perala1@gmail.com

 

Lisätietoja Royal-Pyöräilystä ja Porvoon Kuntoajoista:

www.rctlahti.fi/royal-pyoraily-2015

www.facebook.com/royalpyoraily

www.akilles.fi/cykel/

www.facebook.com/pages/Porvoon-Akilles-cycling/644561912254259