PIELISEN KIERROS

30.6.2013

 

Royal Cycling Teamin 10 jäsentä kävi levittämässä pyöräilyn ilosanomaa Pohjois-Karjalassa pyöräillen Pielisen ympäri.

Mukana olivat: Minna Järvinen (kapteeni), Veijo Nuutinen (joukkueen johtaja), Tommi Järvinen (sporttipäälikkö),  Jouko Pussinen (kirimies)  Tomi Keinänen (vuoristokauris), Kari Turkia (mäkimies/Viljasen apuajaja huom. jalat seivattu), Urho Sjöblom (faija), Juha Viljanen   (Team Sandvikin kapteeni), Jukka Ailama (analyytikko) ja Mikko  (joojoo mies)

Pielisen kierros sai alkunsa Vexin ideasta jo keväällä, Vexi on kotoisin Lieksan kupeesta, Vexillä oli idea kiertää Pielinen ja pyysi kavereita mukaan. Yllä mainittua ryhmää ei ollut vaikea puhua ympäri.

Vexi järkkäsi Lieksan Lehden toimittajan tekemään lehtijutun meistä, sekä Braahean Baakarit sponsoriksi (sieltä tuli leivät) ja huoltomieheksi Vexin kaverin Ossi Rosisen. Ossille iso KIITOS huollosta !!

Matka alkoi 29.6.2013 klo 8.30 Lieksan pääkadulta, järjestäydyimme nättiiin parijonoon. 236 km:n Pielisen ympäriajo alkoi. Ensin suutasimme Ahveniseen, jossa oli ensimmäinen tauko, matkaa oli takana noin 50 km. Taukopaikalla oli Ossi Audin takaluukku auki, nautimme kylmälaukusta Vexin tekemät leivät ja kylmää Colaa. Kun eväät oli syöty täytimme vielä juomapullot ja matka jatkui kohti Kolia.

Kolille mennessä oli mäkikiri, joka meni jakoon Jokelle ja Tomille. Kolin huipulla matkaa oli takana reilut 95 km ja kokonaismatka-aika 3 h 30 min siihen mennessä. Kolin kinkama on keskijyrkyydeltä noin 8 % ja vajaat 2 km pitkä. Huipulla oli tietenkin parin foton paikka ja Audin kontista muutaman leivän syönti, taisi siinä muutama banaanikin mennä.

Tauon jälkeen matka jatkui kohti Juukaa. Heti Kolilta lähdettyä Kamitsu hukkasi juomapullonsa Kolin laskussa ja sehän lensi kauaksi, joten tulee uusien pullojen hommaaminen eteen. Matkan aikana oli tietenkin maakunnan rajoja, joista sai kiripisteitä. Kirit vei pääsääntöisesti Jokke.  Pieniä krampin oireita  alkoi myös olla ilmassa ja Ailaman merisuola alkoi tekemään kauppaansa. Juukaan saavuttua matkaa oli takana noin 134 km ja aikaa oli kulunut  4 h 57 min. Juukassa turvauduimme Apsiapinan palveluihin eli oli kahvin paikka.

Juukaasta matka jatkui kahvien jälkeen kohti Nurmesta ja Bomban lomakeskusta.  Kun saavuimme Bombaan, matkaa oli takana 181 km ja ajoaika oli 6 h 30 min. Bombassa turvauduimme taas Ossin turvallisiin eväisiin, tosin jotkut ostivat jälkkäriksi myös jäätelöt. 

Nurmeksesta alkoi loppurykäisy kohti Lieksaa. Jutut alkoi muuttua normaalia levottomimmaksi mitä lähemmäksi Lieksa tuli. Loppumatkasta noin 30 km ennen Lieksaa alkoi tuulemaa ja saatiin pieni 15 min lämmin sadekuuro niskaan. Se ei meitä haitannut, vain piristi. Loppu matkasta Vexillä krampin oireet vähän paheni, mutta sitkeästi mies taisteli loppuun asti. Lieksaan saavuimme nätissä parijonossa, Minnan ja Vexin vetäminä.

Viimeinen huolto, Lieksa Isellan terassi matkaa takana 236 km ja siinä palauttava juoma.

Iso kiitos Ossi Rosiselle, Braahean Baakareille ja Veijo Nuutiselle.

Kiitos myös ajajille mukavasta matkasta.

Ps. Tiet oli hyvät, keli oli hyvä ja ihmiset lepposia.

Alla dataa:

 

 

 

 

Etäisyys:235.95 km
Aika:8:27:04
Keskinopeus:27.9 km/h
Korkeuden lisäys:1,518 m
Kalorit:4,230 C
Keskilämpötila:28.8 °C

 

 

 

 

 

 

Tiedot

 

 

 

 

Ajanotto

 

Aika:8:27:04
Aika liikkeellä:7:44:55
Kokonaisaika:9:25:48
Keskinopeus:27.9 km/h
Keskinopeus liikkeellä:30.5 km/h
Maksiminopeus:75.8 km/h

 

Nopeus

Tahti

 

 

 

 

 

 

Korkeus

 

Korkeuden lisäys:1,518 m
Korkeuden lasku:1,515 m
Min.korkeus:46 m
Maks.korkeus:297 m