Pyöräilytietoutta senioreille

Royal Cycling Team on toteuttamassa Lahti - Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -teemaan liittyvää projektia, jonka nimi on Pyöräilytietoutta senioreille.
 

Tavoitteena on lisätä seniori-ikäisten pyöräilyä terveys- ja virkistysliikunnassa ja pyörän käyttämistä asiointiliikunnassa. Pyöräilyä lisäämällä halutaan parantaa kohderyhmään kuuluvien kuntoa, edistää yhteisöllisyyttä ja ottaa samalla huomioon ympäristön tila.

Projektiin kuuluu keväällä 2020 kaikkiaan seitsemän tapahtumaa, joista kaksi keskittyy pyörän huoltoon  ja kaksi pyöräilyyn liittyvään ohjeistukseen ja lisäksi järjestetään kolme opastettua pyöräretkeä.

Pyörän huolto
Tarkoituksena on, että seniori tulee paikalle ajokuntoisen pyörän kanssa ja hänelle kerrotaan, mitä tulee tehdä oman pyörän kunnossa pitämiseksi. Opastetaan pyörän perushuoltotoimenpiteet ja avustetaan huollossa ja tarvittaessa esimerkiksi renkaan vaihdossa.
Huom. Tilaisuuksien aikana ei ole mahdollista tehdä laajoja huoltotoimenpiteitä, vaan tarvittaessa ohjataan pyöräliikkeisiin, jotka suorittavat pyörähuoltoa.

Pyöräilyyn liittyvä ohjeistus
Käydään lävitse pyöräilyyn liittyvät liikennemerkit ja pyöräilijöiden käsimerkit, pyöräilyvarusteet ja kypärän käyttö. Opastetaan kiinnostuneita uuden pyörän valinnassa ja hankinnassa, kerrotaan sähköavusteisista pyöristä sekä matalarunkoisista pyöristä, niiden käytöstä ja ominaisuuksista ja järjestetään mahdollisuus tutustumiseen ja kokeilemiseen.

Pyöräretket
Kolme opastettua pyöräretkeä lähtöpaikkana Lahden urheilukeskus. Mukana huoltoauto, jossa juomat ja huoltotarvikkeet.

Tapahtumien ajankohdat, paikat ja yhteyshenkilöt päivitetään näille sivuille maaliskuussa.

Tapahtumien toteutuksen hoitaa Royal Cycling Teamin 65+ ryhmä. Tapahtumat on suunnattu senioreille, mutta mukaan voi tulla kaiken ikäisiä pyöräilystä kiinnostuneita.

Royal Cycling Teamin 65+ ryhmäläisiä Lahden kauppatorilla joulukuussa 2019