Suru-uutisia

30.8.2022


Veikko Lampilahti 1930–2022


Royal Cycling Teamin pitkäaikainen jäsen ja kunniajäsen Veikko Lampilahti, siirtyi ajasta ikuisuuteen 20.7.2022. Hän oli syntynyt 7.9.1930 ja oli siten 91-vuotiaana Royal Cycling Teamin vanhin jäsen. Hän liittyi seuraan vuonna 1987 ja hänet kutsuttiin seuran kunniajäseneksi 15.11.2017.


Veikko osallistui aktiivisesti seuran kokouksiin ja tapahtumiin viidellä eri vuosikymmenellä vielä 90 vuotta täytettyäänkin. Seuran talkoolaisena Veikko toimi erittäin aktiivisesti vuosikymmenien ajan. Royal Pyöräilyssä hänelle muodostui vakiopaikka liikenteenohjaajana Hollolan kirkolla.

 

Heinäkuussa Unikeonpäivänä oli tapana ajaa Heinolaan seuran lenkki, joka nimettiin Veikon lenkiksi. Veikko ajeli myös paljon yksinkin kuten joka kesä Kotkaan tapaamaan poikaansa. Veikko osallistui myös erilaisiin pyöräilytapahtumiin kuten Maratonpyöräilyyn Lapissa, Rattaralliin Virossa ja Styrkeprøveniin Norjassa.

 

Veikko harrasti pyöräilyn lisäksi muitakin urheilulajeja kuten hiihtoa, uintia, vaellusta ja kuntosalia. Uiminen oli Veikolle tärkeä liikuntamuoto. Uimahallissa hän ui yleensä kaksi kilometriä, viime vuosinakin vielä kilometrin kerrallaan. Valitettavasti korona keskeytti hänen uintiharrastuksensa. Finlandia-hiihtoon hän osallistui 17
kertaa. Vielä 82-vuotiaana hän oli ryhmävaelluksella Himalajan Annapurnan vuorella 3200 metrissä. Veikko kävi myös Kiinan muurilla ja Etelä-Amerikassa. Lahden Eläkkeensaajien kuntosaliryhmässä Veikko kävi vuosien ajan. Laitteet käytiin lävitse tunnissa ja sen jälkeen venyteltiin. Veikko sanoi, että hän venyttelee kotona ja teki joka kerta sen sijaan 50 vatsapunnerrusta.


Veikko tunnettiin erittäin seurallisena henkilönä ja hänet saattoikin usein tavata kaupungilla jossakin kahvilassa tuttujen kanssa keskustelemassa. Lahden markkinoille hän ajeli yleensä pyörällä ja myöhemmin sähköavusteisella pyörällä. Royal Cycling Teamin jäsenet tunsivat Veikon paitsi tunnollisena talkoolaisena myös armoitettuna juttumiehenä, joka seuran saunailloissa ja pikkujouluissa kertoi vitsejä ja tarinoita. Jäämme kaipaamaan hänen valoisaa persoonaansa seuran kokouksissa ja muissa tapahtumissa.

 

Veikko Lampilahden muistoa kunnioittaen:


Risto Laurila, Royal Cycling Teamin kunniajäsen
Erkki Wahlfors, Royal Cycling Teamin kunniajäsen ja ex-puheenjohtaja